Lucas er uddannet moderne danser fra den 3-årige uddannelse, Contemporary Dance School Hamburg, i sommeren 2019. Herefter arbejdede han som danser i kompagniet HDC – Hamburg Dance Company, som turnerede blandt andet i Mexico. Lucas har siden 2019 arbejdet både som koreograf og danser i forskellige projekter blandt andet i Indien, hvor Lucas koreograferede for Attakkalari Centre for Movement Arts’ postgraduate kompagni og underviste uddannelsen. Derudover har Lucas stiftet “dancingbeasts”, som er et freelance kompagni som har arbejdet siden 2018 og som nu årligt producerer forestillinger og workshops både indland og udland.

Siden Lucas selv begyndte at danse har interessen for undervisning været stor. Glæden ved at kunne videregive informationer og viden har fyldt og fylder stadig meget i hverdagen. Lucas’ undervisning har været alt fra danseskoler, talentakademier, højskoler, professionelle danseuddannelser og senest ansvarlig for en danselinje på efterskole.

Som underviser, lægger Lucas stor vægt på, at hans elever bliver udfordret både teknisk, koreografisk og kreativt. Det vigtigste i klasserne er, at man føler sig tryg og mærker glæde ved dansen. Ydermere at man bliver udfordret og kan føle sig fri i bevægelsen på samme tid. Klasserne bygger på fysikalitet, fleksibilitet, koordinering og eksplosivitet i en sammensmeltning af kombinationer og sekvenser både på gulv, oppe og alt i mellem.

Lucas arbejder i dag stadig med dansen i eget kompagni, for anerkendte koreografer og teaterinstruktører og bygger videre på dansens kreative og udfordrende sider i egen praksis og gennem undervisning og videreformidling til andre.

Leave a Reply