Foto undervisning

Ugentligt skema

Sæson start 17. august med 2 ugers gratis træning
Mandag
09:00-10:00 01 Stabilitetstræning og stræk 16+ Alle Anne-Teresa Njust Høj
AT billede
Anne-Teresa er både uddannet fysioterapeut og danser og derfor er denne time skræddersyet til en danser, på baggrund af en fysioterapeutisk viden.
Som danser er det vigtigt både at være stærk og smidig, da man i dansen kan komme ud i nogle yderpositioner i leddene, hvor det er utrolig vigtigt at være stærk. Både fordi det skal se yndefuldt og nemt ud, men også for at undgå skader.
Når man træner stabilitetstræning skal man arbejde med de muskler, der ligger tæt på leddene i kroppen. De ledstabiliserende muskler står for opretholdelsen af en hensigtsmæssig stilling i leddet under bevægelse. For at aktivere de stabiliserende muskler skal belastningen generelt være lav. Tempoet skal være lavt for at kunne nå at registrere, hvad der sker med musklerne under bevægelsen, og der skal altid fokuseres på kvalitet frem for kvantitet.
Derfor kan alle være med i denne time, uanset om du er ung eller ældre.
Vi slutter altid af med en omgang udstrækning og smidighedstræning.

10:00-11:00 02 Fusion Floorwork 16+ Alle Anne-Teresa Njust Høj
AT billede
Fusion floorwork er en time, hvor vi skal arbejde med og på gulvet. Timen vil indeholde en grundig opvarmning med fokus på at blive komfortabel med gulvet og varm i kroppen.
Som titlen siger, vil teknikkerne i klassen være en blanding af forskellige genre, fra moderne dans, lofting (fra house) og simple breakdance teknikker. Men der vil også være en del fokus på fri bevægelse, flow og en masse “leg” på gulvet. Vi skal eksperimentere med hvad kroppen kan, ud fra den enkeltes niveau. Derfor er alle velkomne!
16:00-17:00 03 Street Dance 9-12 år I/II Nanna Mejer
Portræt Nanna

På danseholdet, Street dance, vil du lære funky dansetrin, som er inspireret af Hip Hop, Funk og House dance. Timen vil starte med en grundig opvarmning, som inkluderer grundteknik indenfor hip hop. Opvarmning og tekniktræning vil efterfølges af en koreografi. Vi vil igennem sæsonen komme ind på dansegenrene: floorwork, waacking, popping, locking mm..

Vi skal have en fest og have sved på panden - så på med danseskoene og kom og gi’ den gas!

16:30-17:30 04 Floor-barre 16+ Alle Susanne Holm
Portræt Susanna

Floor-barre er en teknik baseret på den idé, at i stedet for at udføre balletøvelser ved barren, udføres de liggende eller siddende på gulvet. På denne måde har vi mulighed for at arbejde uden tyngdekraftens påvirkning, eller vi kan justere den efter behov. Således beskæftiger vi os med ballettens grundteknik, men med et minimum af belastning for kroppen.

Klassen består af øvelser på gulv, der har til formål at opnå den rette placering af kroppen samt at styrke og smidiggøre den. Gulvøvelserne efterfølges af cirka 15 minutters ballet ved barren.

Alle kan deltage i denne klasse. Uanset hvilket danse-niveau du er på, vil floor-barre være et godt og sundt supplement.

Påklædning: Tætsiddende træningstøj (ingen bare ben), sokker samt opsat hår.


16:30-17:30 05 Børnekompagniet 7-11 år II/III Sofie Thostrup
Portræt Sofie

Børnekompagniet er en del af Dansestudiets talentudvikling og rettet mod børn i alderen 7 til 11 år, der vil mere med dansen. Der vil primært blive arbejdet inden for contemporary og jazz dance, samtidigt vil der også være plads til at lege med andre genre. På holdet vil der være fokus på kreativitet, improvisation, skabelse af koreografi og sammenhold. Timen vil være bygget op af opvarmning og teknik, hvorefter der vil være bevægelse over gulv, teamwork øvelser og koreografisk arbejde. Målet er at finde glæden i at skabe noget spændende og flot dans sammen.
Er du i tvivl om dit barn egner sig til børnekompagniet, er du meget velkommen til at sende en mail, så kan vi tage en snak om det.

17:00-18:00 06 Street Dance 12-15 år I/II Nanna Majer
Portræt Nanna

På danseholdet, Street dance, vil du lære funky dansetrin, som er inspireret af Hip Hop, Funk og House dance. Timen vil starte med en grundig opvarmning, som inkluderer grundteknik indenfor hip hop. Opvarmning og tekniktræning vil efterfølges af en koreografi. Vi vil igennem sæsonen komme ind på dansegenrene: floorwork, waacking, popping, locking mm..

Vi skal have en fest og have sved på panden - så på med danseskoene og kom og gi’ den gas!
17:30-19:00 07 Contemporary 16+ III Susanne Holm
Portræt Susanna

Susanne underviser med udgangspunkt i teknikkerne Horton og Límon. Klassen starter med pre-warm up, body rolls, flatbacks og swings. Herefter mere krævende øvelser, sammensætninger over gulv og dansekombinationer. Der arbejdes i hele klassen med flow, dynamik, fokus, vejrtrækning og energi.

Klassen er ikke bundet til nogen speciel musikstil, men der vil oftest blive brugt instrumentalmusik.


18:00-19:00 08 Groovy Hip Hop 16+ Alle Kira Andersen
Portræt Kira
Denne klasse hylder fri bevægelse og er en feelgood funky hip hop klasse. Der danses oftest til oldschool musik, men der sniger sig til tider også nyere musik ind. Det er en danseklasse dedikeret til danseglæden og de tunge funky rytmer fra hip hoppens musik. Der varmes op med basic dansebevægelser og derefter undervises der i koreografi.

OBS: HOLDET ER DESVÆRRE LUKKET FOR TILMELDINGER TIL EFTERÅRSSÆSONEN + PRØVETIMER 
19:00-20:00 09 Waacking 16+ I/II Kira Andersen
Portræt Kira
Denne stilart har sin oprindelse i Los Angeles på 70’ernes LGBT klubber under diskomusikkens storhedstid. Dansestilen hed oprindeligt “Punking”, men da den blev populær på den heteroseksuelle scene ændrede den navn til Waacking. Det er en stilart der kombinerer stærke poseringer, med stærke arme og bløde bevægelser ofte inspireret af 50’ernes store filmstjerner. Waacking er en dansestil der hylder det individuelle udtryk, dramatik og frihed. I denne klasse arbejdes der på de grundlæggende bevægelser i waacking og sidst i timen laves der koreografi.

OBS: HOLDET ER DESVÆRRE LUKKET FOR TILMELDINGER TIL EFTERÅRSSÆSONEN + PRØVETIMER
19:00-20:00 10 Jazz Dance 12-15 år I/II Sofie Thostrup
Portræt Sofie
Jazz dance er for alle 12 til 15-årige der er klar på dans med masser af energi og rytme. Klassen vil bestå af en alsidig opvarmning, efterfulgt af teknik med udgangspunkt i balletten og øvelser til at styrke kroppen. Der arbejdes med forskellige spring, trin kombinationer og drejninger over gulv. I slutningen af timen vil der være koreografi, hvor der er fokus på udtryk og udstråling. Det største fokus på dette hold er, at dans skal være sjovt, og vi skal finde danseglæden frem, mens der er fart over feltet og god musik af både nyere og ældre dato.
20:00-21:00 11 Fusion Contemporary 16+ II Kira Andersen
Portræt Kira
Fusion contemporary er en klasse hvor de urbane dansestilarter smelter sammen med den moderne dans i en meget fri bevægelsesform, der vægter det personlige udtryk højere end stærk teknik. I den første del af timen varmes der op med bevægelser, der langsomt intensiveres og i resten af timen, bliver der arbejdet på koreografi med masser af udtryk og indlevelse.

OBS: HOLDET ER DESVÆRRE LUKKET FOR TILMELDINGER TIL EFTERÅRSSÆSONEN + PRØVETIMER
Tirsdag
09:30-11:00 - Barsels Hip Hop* 0+ Alle Anne-Teresa Njust Høj
AT billede

Er du vild med at danse, og har du født inden for det sidste år, så har du nu mulighed for at gå til "Mor og baby - barsels hip hop."

Du vil opleve en sjov og anderledes måde at genoptræne din krop på efter fødslen, samtidig med at du kommer til at bevæge dig med dit barn og mærke nærværet mellem jer, da dansen vil foregå med baby i en slynge eller bæresele på maven. På den måde vil din træning ligeledes blive mere effektiv, på grund af den øgede belastning fra dit barn.


Alle kan være med, og du behøver ikke at have danset før. Du og din baby kan komme alene, eller sammen med jeres mødregruppe, hvis I har lyst til at mødes på en sjov og anderledes måde. Du er ligeledes velkommen, hvis du er gravid.

PRAKTISK:
  • Har du været til 8-ugers lægetjek, kan du roligt begynde på at træne igen efter fødslen. Hvis du ikke har været til tjek endnu, men ellers er frisk og har haft en fødsel uden komplikationer, kan du få en snak med Anne-Teresa, der kan vurdere, om du er klar til at danse.
  • Medbring en slynge eller bæresele.
  • Klassen er 1,5 time, så der er mulighed for at få det optimale ud af klassen, også selvom baby skal ammes eller skiftes.
  • Klassen indeholder dans og øvelser, der er gode og styrkende for den nybagte mor.
16:00-17:00 12 Musical Jazz Dance 16+ I/II Julie Lage
Portræt Julie

Musical jazz er en time hvor der bliver arbejdet med dansen, du ser på de skrå brædder. Du får en detaljeret basisforståelse for stilarten, som indeholder teknikker fra jazz, moderne og ballet, så du har de bedste forudsætninger for at udvikle din dans. Det kommer til at handle om udstråling, store bevægelser og en masse glæde for musik og dans. Der vil indgå opvarmning, teknik, øvelser hen over gulv, samt en masse sjove musical koreografier.

Vi danser til sange fra de mest populære musicals som Cats, Fame og Chicago og arbejder med performance og historiefortælling, hvilket er en stor del af musicals.
16:00-17:00 13 Kreativ Dans 3-6 år Alle Helene Brøndsted
helene
Vi skal lege danselege og lave øvelser, som fodrer børnenes egen kreativitet. Vi arbejder samtidig med at styrke børnenes balance, kropsbevidsthed, rytme, musikforståelse og koordinationsevne. Frem for alt skal vi have det sjovt og nyde at danse sammen med andre børn. Sidst i timen inviteres forældrene indenfor for at se, hvad vi har lavet eller for at danse med os.
16:30-17:30 14 Kreativ Dans 6-9 år Alle Sofie Thostrup
Portræt Sofie
Kreativ dans er først og fremmest et hold med henblik på, at udvikle børnenes danseglæde, musikalitet og kropsforståelse. Det er et hold for alle drenge og piger i alderen 6 til 9 år, der elsker at bevæge sig til musik. Her læres der bl.a. om ballettens positioner, jazzens tempo, grooves fra Hip Hop og koreografi. Timen består af en sjov opvarmning, hvor vi bliver varme og klar til at danse sammen, kreative bevægelser og korte dansestykker, som vil gå igen, samt en ny koreografi vi arbejder på over nogle gange.
17:00-18:00 15 Moderne Dans 12-15 år I/II Helene Brøndsted
helene
Her arbejder vi med at styrke de grundlæggende teknikker inden for moderne dans.  Vi arbejder med styrke, smidighed, floor teknik, partnering og koreografi. På holdet vil du komme til at øve drejninger, spring, let akrobatik, koreografier og improvisation. Eleverne vil blive guidet i at skabe egne koreografier og i at udfolde deres egen kreativitet igennem dansen. Der vil være fart på når vi arbejder med at give eleverne forståelsen af, hvordan de kan udtrykke sig igennem dansen.
17:00-18:00 16 Michael Jackson Dance 9-12 år I/II T-Love
Portræt T-Love

Er du også betaget af ”moonwalk”? Så er dette et hold for dig! Her lærer du nemlig selveste Michael Jacksons mooves.

”The king of pop” er  et stort ikonet inden for dans og performance og er forgangsmand for meget af det dans du ser i musikvideoerne i dag. 

Klassen bliver sjov og udfordrende, men alle kan være med uanset niveau.
Der vil være fokus på grundtrin og teknik i opvarmningen og vi vil i hver klasse lave Michael Jackson koreografier – naturligvis til Michael Jacksons musik.

18:00-19:00 17 Hip Hop 16+ Alle T-Love
Portræt T-Love

Denne Hip Hop klasse er for dig der gerne vil svede og have det sjovt, men samtidig også gerne vil udfordres. 

Der varmes op med grundteknik indenfor hip hop og derefter undervises der i koreografi, både til nyt og gammelt musik. Der vil være fokus på både performance og udtryk i denne time. 
18:00-19:00 18 Teenagekompagniet 12-15 år III Helene Brøndsted
helene

Teenagekompagniet er en del af Dansestudiets talentudvikling og rettet mod teenagere i alderen 12 – 15 år, der vil mere med dansen.

På kompagniet vil vi arbejde med moderne, floorwork, partnering og arbejde på at forbedre din teknik, din styrke og smidighed.
Vi skal arbejde en masse med at få kreativiteten frem i hver enkelte danser, så du kan være med til at skabe danse i grupper og alene. Du vil blive en del af et hold, som vil arbejde sammen om at få det bedst mulige frem i alle.

Er du i tvivl om du egner dig til teenagekompagniet, er du meget velkommen til at sende en mail, så kan vi tage en snak om det.
Du skal danse på minimum en klasse på Dansestudiet, udover Teenagekompagniet. 

18:00-19:00 19 Fysisk træning for dansere 16+ Alle Jens Meldgaard
Portræt Jens

Fysisk træning for dansere er funktionel træning af hele kroppen, teknisk indblik i forskellige øvelser og højt humør gennem hele timen. Vi vil i timen presse kroppen, således, at du bliver stærkere og mere udholdende og dermed har mere fysisk overskud i både dansen og i hverdagen.

Vi vil primært arbejde med egen kropsvægt, men vil også bruge både vægte og træningselastikker. Alt efter vejret, er der mulighed for, at vi rykker træningen udenfor i nærområdet af Dansestudiet.
19:00-20:00 20 Contemporary 16+ I Johanna Geiger
Portræt Johanna

Contemporary dance for begyndere tager udgangspunkt i kroppen som et sansende og ekspressivt instrument. Timen begynder med en gaga-inspireret opvarmning med fokus på sansningen af kroppen og billedskabende guidninger ind i bevægelserne. Derefter indarbejder vi grundlæggende teknikker, elementer fra improvisation og danser koreografier.

Vi danser for at udtrykke os kreativt med kroppen, nyde bevægelserne og have det sjovt sammen.

19:00-20:30 21 Moderne Dans 16+ II/III Vittoria Lasorella
DSC_0575
I denne time skal vi danse en moderne dansestil, som henter inspiration fra Limón og release teknik blandet med en masse af Vittorias eget. Her er det især udtrykket, som er vigtigt, blandet med moderne tekniktræning. Vi skal gå i dybden med en del koreografi, så elsker du at danse meget i en klasse, er dette et godt bud. Det bliver sjovt og meget lærerigt.

OBS: HOLDET ER DESVÆRRE LUKKET FOR TILMELDINGER TIL EFTERÅRSSÆSONEN.
DER ER MULIGHED FOR AT TILMELDE SIG ET NYT HOLD DER STARTER OP D. 15 SEP KL. 20.30 - 22. 
SKRIV TIL OS PÅ MAILEN, HVIS DU VIL TILMELDE DIG. 
19:30-21:00 22 Ballet 16+ I Pernille Ahrenkiel
Pernille
I denne klasse introduceres vi til ballettens form og teknik. Alle kan være med! Første del af klassen starter ved barren og sætter fokus på ballettens grundtrin. Der arbejdes med kropsholdning, føddernes arbejde og kontakt med gulvet, samt ballettens æstetiske udtryk. Herefter følger en serie af simple centerøvelser ude på gulvet samt små spring. Som året skrider frem, og danserne bliver mere sikre i ballettens grundtrin, vil vi danse lidt længere trin- og springsekvenser ude på gulvet, så alle også oplever at omsætte teknikken til dans. Der fokuseres på koordination, rytme og musikalitet samt styrke og balance. Vi arbejder ud fra glæden ved dansen, ved at mærke kroppen og arbejde med musklerne og musikken. Balletklassen indledes med opvarmningsøvelser og afsluttes med strækøvelser.

OBS: HOLDET ER DESVÆRRE LUKKET FOR TILMELDINGER TIL EFTERÅRSSÆSONEN + PRØVETIMER 
20:00-21:00 23 Dancing Yolates 16+ Alle Johanna Geiger
Portræt Johanna
20:30-22:00 57 Moderne dans - NYT 16+ II/III Vittoria Lasorella
DSC_0575
Vittorias Moderne danse klasse er meget populær, derfor har vi sat denne ekstra klasse op med hende. Indholdet i denne klasse vil være det samme som på klassen tidligere.
I denne time skal vi danse en moderne dansestil, som henter inspiration fra Limón og release teknik blandet med en masse af Vittorias eget. Her er det især udtrykket, som er vigtigt, blandet med moderne tekniktræning. Vi skal gå i dybden med en del koreografi, så elsker du at danse meget i en klasse, er dette et godt bud. Det bliver sjovt og meget lærerigt.
Onsdag
10:00-11:00 24 Living Yolates 16+ Alle Johanna Geiger
Portræt Johanna
Living yolates er en holistisk, glædesfyldt og dynamisk træningsform, der sammensmelter yoga, dans og pilates i ét velgørende flow. Vi træner kroppen alsidigt med små yogasekvenser, giver slip på kontrol og selvkritik med intuitive dansende bevægelser og opbygger styrke og følelsen af ejerskab over din krop med pilatesøvelser. I Living yolates gennemarbejder vi krop og sind på en alsidig måde. Vi styrker, strækker og frisætter kroppen, og du vil opleve at blive fysisk stærk, men også blød, fri og samlet. Vi starter hver time med en groundende meditation og afslutter med stræk og afspænding.
11:00-12:00 25 Jazz Motion 40+ Alle Susanne Holm
Portræt Susanna
Under kyndig vejledning af Susanne, arbejdes der i denne time med teknikker indenfor jazz (fortrinsvis Luigi), der træner led og muskler indefra (blandt andet de stabiliserende muskler). Vi skal arbejde med styrke, smidighed, spændstighed, balance og en bedre holdning. Denne klasse giver større velvære samt energi og glæde. Luigi's motto: Never stop moving
16:00-17:00 26 Moderne Dans 9-12 år I/II Lisbet K. Nør
Portræt Lisbet

I denne time er det vigtigste, at det skal være sjovt at danse. 

Der vil både være gennemgående elementer af teknik fra moderne dans og fokus på kreativ dans. Den sidste del af timen bruger vi på at lære en koreografi, hvor børnene oftest inviteres til at være medskabende. Der lægges vægt på den udtryksfulde del af moderne dans, hvor kroppen fortæller en historie. En sjov og kreativ klasse for alle.
16:00-17:00 27 Breakdance 6-10 år Alle Jon Stage
Portræt Jon
I Breakdance arbejder vi med grundelementer fra hiphoppens oprindelige dans - Breakin'. Vi skal top-rocke til bongo trommer, lære footwork, freezes og powermoves til svedige rytmer. Break handler om kreativitet, udtryk, power og rawness. Vi vil dykke ned i historien for bedre at kunne forstå musikken og dansens oprindelse, så vi bliver endnu bedre til at udtrykke os når vi deler vores individuelle dansestil på gulvet. Vi vil også lave vores egne små battle´s, hvor det handler om at være taktisk for at slå sin modstander. I en cypher danser man sin freestyle og deler det man har lært og er ved at lærer. Cypheren bliver vores hellige rundkreds, hvor det handler om udveksling af god energi og at løfte hinanden op. Som i hiphoppens grundlæggende slogan - It's all about Peace, Love, Unity & Havin' fun!
16:00-17:00 28 Børne ballet 3-6 år Alle Julie Lage
Portræt Julie

Børneballet er en klassisk ballettime i børnehøjde.

Vi arbejder med grundlæggende teknikker indenfor klassisk ballet, hvor vi står både ved barren og laver enkelte balletøvelser på og over gulvet. På den måde udvikles barnet musikalitet, balance og kropsbevidsthed. Det bliver en hyggelig time med masser af leg og bevægelse.
17:00-18:00 29 Hip hop - NYT  16+ ll/lll Anne-Teresa Njust Høj 
AT billede

I denne klasse skal vi udforske hip hoppens mange forskellige lag og teknikker. Vi laver en grundig opvarmning, der indeholder hip hop basics, så som grooves, footwork og isolationer - grundelementer der alle kan forfines for at holde et højt niveau for en øvet danser. Efterfølgende laver vi altid forskellige koreografier inden for genren, som f.eks, lyrisk, experimental, girly, oldschool – og new school hip hop. 

Dette er en klasse, hvor det går hurtigt og niveauet er højt samtidig med at vi nørder og har det sjovt!
17:00-18:30 30 Contemporary Floorwork 16+ II/III Jon Stage
Portræt Jon
I Contemporary floorwork arbejder vi med kropsbevidsthed, adræthed, styrke, teknik og flow. Vi vil udforske bevægelsesfraser, impulser, koncepter, og idéer, som vi omsætter til koreografi. Der er fokus på at observere, lytte, tage initiativ og turde lade sig føre derhen hvor et dynamisk og naturligt bevægelsessprog opstår. Jon har en udpræget holistisk tilgang til kroppen og vil derfor starte klassen med at vende fokus indad, og mærke efter.
 
OBS: HOLDET ER DESVÆRRE LUKKET FOR TILMELDINGER TIL EFTERÅRSSÆSONEN + PRØVETIMER
18:00-19:00 31 Hip Hop 16+ II Anne-Teresa Njust Høj
AT billede

I denne klasse skal vi udforske hip hoppens mange forskellige lag og teknikker. Vi laver en grundig opvarmning, der indeholder hip hop basics, så som grooves, footwork og isolationer, da det er vigtige elementer for at blive en god danser. Efterfølgende laver vi altid forskellige koreografier inden for genren, som f.eks, lyrisk, experimental, girly, oldschool – og new school hip hop.

Vi skal nørde, udfordres og have det sjovt!

OBS: HOLDET ER DESVÆRRE LUKKET FOR TILMELDINGER TIL EFTERÅRSSÆSONEN + PRØVETIMER
18:30-20:00 32 Ballet 16+ I/II Noelia Mora Solvez
DSC_0590

Dette hold er for dig, der har lidt erfaring med dans, og som gerne vil forstår den såkaldte basisteknik lidt bedre.

Vi tager afsæt fra det niveau danserne er på, og vi vil primært arbejde med kropsplacering, teknik og kvaliteten af hver bevægelse.

Som underviser, vil Noelia behandle dig med respekt men også stille krav til din ambition.

OBS: HOLDET ER DESVÆRRE LUKKET FOR TILMELDINGER TIL EFTERÅRSSÆSONEN + PRØVETIMER 
19:00-20:00 58 Impro into Choreo - NYT 16+ Alle  Lisbet K. Nør 
I denne klasse får du improvisatoriske teknikker, inspiration og redskaber til at improvisere. Klassen er legende med en uhøjtidelig stemning. Vigtigst af alt skabes der et trygt rum til at udforske alle kroppens fantastiske bevægelsesmuligheder. Improvisationen bruges nogle gange som udgangspunkt for koreografi skabelse.
Du kan komme fra hvilken som helst dansebaggrund og med meget eller lidt danseerfaring. Vi bruger blandt andet Laban teknik som udgangspunkt for improvisation. Klassen er for dig, der har lyst til at udvide dit bevægelsesudtryk og bryde vanlige bevægelsesmønstret. 
Kort sagt: Her guides du til at danse som dig. 
19:00-20:00 33 Street Jazz 16+ II Anne-Teresa Njust Høj
AT billede

Street Jazz indeholder elementer fra street dance (house, hip hop, floorwork osv.), blandet med traditionel jazz dans – og derfor vil musikken også være derefter.

Opvarmningen, over-gulv øvelserne og koreografierne vil både indeholde tekniske jazz bevægelser, så som drejninger, isolationer, hurtige trin, høje ben og spring, og hip hop basics (som f.eks footwork og grooves).

Street jazz er lækkert feminint, samtidig med at det også er råt og sjovt.
 
OBS: HOLDET ER DESVÆRRE LUKKET FOR TILMELDINGER TIL EFTERÅRSSÆSONEN + PRØVETIMER 
 
20:00-21:00 34 Stabilitetstræning og stræk 16+ Alle Anne-Teresa Njust Høj
AT billede

Anne-Teresa er både uddannet fysioterapeut og danser, og derfor er 

denne time skræddersyet til en danser, ud fra en fysioterapeutisk viden.

Som danser er det vigtigt både at være stærk og smidig, da man i dansen kan komme ud i nogle yderpositioner i leddene, hvor det er utrolig vigtigt at være stærk. Både fordi det skal se yndefuldt og nemt ud, men også for at undgå skader.

Når man træner stabilitetstræning, skal man arbejde med de muskler, der ligger tæt på leddene i kroppen. De ledstabiliserende muskler står for opretholdelsen af en hensigtsmæssig stilling i leddet under bevægelse. For at aktivere de stabiliserende muskler skal belastningen generelt være lav. Tempoet skal være lavt for at kunne nå at registrere, hvad der sker med musklerne under bevægelsen, og der skal altid fokuseres på kvalitet frem for kvantitet.

Derfor kan alle være med i denne time, uanset om du er ung eller ældre.

Vi slutter altid af med en omgang udstrækning og smidighedstræning.

20:00-21:00 35 Moderne Dans 25+ I Lisbet K. Nør
Portræt Lisbet

Savner du at bevæge dig på en sjov og kreativ måde? Måske har du tidligere gået til gymnastik eller en anden bevægelsesform? Nu har du mulighed for at prøve kræfter med moderne dans.

Timen handler i sin enkelthed allermest om ”bare” at danse. Nogle gange vil opvarmningen tage udgangspunkt i teknik, oftest Limón teknik, hvor man blandt andet arbejder med “cuves”, “extensions” og “gravity”, samt andre lækre bevægekvaliteter. Andre gange vil opvarmningen have en mere improvisatorisk tilgang. Vi laver altid en koreografi og slutter af med stræk. Alle kan være med.
Torsdag
09:00-10:00 37 Fysisk træning for dansere 16+ Alle Jens Meldgaard
Portræt Jens

Fysisk træning for dansere er funktionel træning af hele kroppen, teknisk indblik i forskellige øvelser og højt humør gennem hele timen. Vi vil i timen presse kroppen, således, at I bliver stærkere og mere udholdende og dermed har mere fysisk overskud i både dansen og i hverdagen.

Vi vil primært arbejde med egen kropsvægt, men vil også bruge både vægte og træningselastikker. Alt efter vejret, er der mulighed for, at vi rykker træningen udenfor i nærområdet af Dansestudiet.
10:00-11:00 38 Flow Yoga 16+ Alle Lisbet K. Nør
Portræt Lisbet

Denne yogaklasse vil indeholde en blanding af stræk og styrkende stillinger, hvor du bevæger dig dynamisk med fokus på flow og vejrtrækning. Du vil mærke gavn af den mentale ro, som yogaen giver, samt generelt styrke din krop muskulært. Vi kommer hele kroppen igennem og leger med kreative stående flows og balance stillinger. Der er garanteret sved på panden og smil på læben. Få en stærk og glad krop i balance gennem yogaen, på en rar måde.

11:00-12:00 - Baby leg og lyde* 0+ Alle Lisbet K. Nør
Portræt Lisbet
Beskrivelse kommer snart.
16:30-17:30 39 Fusion Floorwork 16+ I/II Anne-Teresa Njust Høj
AT billede

Fusion floorwork er en time hvor vi skal arbejde med - og på gulvet. Timen vil indeholde en grundig opvarmning med fokus på at blive komfortabel med gulvet og varm i kroppen.

Som titlen siger, vil teknikkerne i klassen være en blanding af forskellige genre, fra moderne dans, lofting (fra house) og simple breakdanceteknikker. Men der vil også være en del fokus på fri bevægelse, flow og en masse “leg” på gulvet. Vi skal eksperimentere med hvad kroppen kan, ud fra den enkeltes niveau. Derfor er alle velkomne!
16:30-17:30 40 House Dance 16+ I/II Lisbet K. Nør

Elsker du at slippe dig selv løs på dansegulvet til en fed, steady bas og et lækkert off-beat - ja så har du sikkert allerede danset house uden at vide det. House dance hører ind under streetdancegenren og er en undergrunds dansegenre, som der opstod i 70’erne på klubberne i Chicago.

I timen vil vi nørde grundtrinene i house dance og komme omkring dens grundelementer, som “jackin”, “lofting” og det hurtige “footwork”. Der vil både være på koreografi i slutningen af klassen.

Du vil opleve at svede, som du aldrig har svedt før og på samme tid fuldstændig glemme tid og sted, når du bevæger dig til housemusikkens dragende rytmer.
17:30-18:30 41 Jazz Dance 16+ I Anne-Teresa Njust Høj
AT billede
Jazz dance er en stilart med energi og rytme. Der tages i høj grad udgangspunkt i ballettens teknik, men ofte med parallelle fødder i stedet for udadroterede. Der arbejdes med isolationer, hurtige trin, drejninger, høje ben, spring og udstråling. Timen bygges op, først med en grundig opvarmning, derefter trin over gulv og til sidst en sjov jazzkoreografi. Vi kommer til at bruge nyt – som gammelt musik, og koreografierne vil veksle mellem traditionel jazz, broadway jazz og lyrisk– og eksperimenterende jazzdans. Det vigtigste i denne time er, at alle bliver udfordret optimalt, samtidig med at have det sveddryppende sjovt!
17:30-19:00 42 Jazz Dance 16+ II/III Sarah Holm Hermansen
Portræt Sarah
Denne jazzklasse består af en grundig teknisk opvarmning, en masse trin over gulv samt til slut en koreografi. I opvarmningen skal vi blandt andet igennem klassiske teknikelementer som plié, tendu, degagé, battement og drejninger, mens der over gulv tilføjes elementer som jazzwalks, spring og trinkombinationer. Til slut arbejdes der med en jazzkoreografi, hvor der inkorporeres flere af de tekniske elementer, der er praktiseret gennem timen. Koreografierne varierer fra klassisk old-school jazz til moderne og lyrisk jazz. Der arbejdes med en koreografi ca. tre træningsgange, hvor der hver gang tilføjes ekstra tællinger.

 OBS: HOLDET ER DESVÆRRE LUKKET FOR TILMELDINGER TIL EFTERÅRSSÆSONEN + PRØVETIMER 


17:30-18:30 43 Hip Hop 16+ I/II Lisbet K. Nør
Portræt Lisbet
Denne hip hop klasse vil være en god blanding af new-school og old-school hip hop. I starten af klassen vil vi altid have fokus på, at få det fede hip hop groove ind under huden. Midtvejs vil der være en teknikdel som f.eks. med footwork og en styrke del. Ofte vil der være et fokus over nogle gange, hvor vi nørder og bliver inspireret af et specifikt old school element ( f.eks. fra locking, poppin, breakin’ electric boggie.). Hele klassen igennem er danseglæden og kærligheden til hip hop omdrejningspunktet, og klassen afsluttes med en koreografi.
19:00-20:00 44 Moderne Dans 16+ II/III Jesper Holm Hermansen
Portræt Jesper

Klassen bliver en blanding af hortonteknik og floorwork, og der vil blive lagt vægt på teknik og dygtiggørelse af den enkelte danser. Timen sluttes af med koreografi, hvor teknikken fra opvarmningen inkorporeres.

Hortonteknikken er blandt de første moderne teknikker, og har fokus på at forlænge, styrke og smidiggøre danseren. Vi kommer igennem flat-backs, balancer, styrkende sekvenser og selvfølgelig koreografi.
19:00-20:30 45 Ungdomskompagniet 16+ (Audtion) Anne-Teresa Njust Høj /
Lisbet K. Nør
at-og-lisbet

AUDITION d. 12. september kl.12.30-14.30 på Dansestudiet. 
Tilmeld dig ved at skrive en mail på info@dansestudiet.dk
Mere info kommer snart. 

På ungdomskompagniet er vores mål at dygtiggøre og udvikle alsidige dansere indenfor flere forskellige stilarter. Derfor arbejder vi både med genre indenfor urban - , moderne - og jazzdans. Det koreografiske materiale vil hovedsagelig også være fusioneret af flere forskellige genre. Vi lægger stor vægt på, at arbejde med dansernes eget personlige udtryk og egen helt unikke stil.
At blive optaget på ungdomskompagniet vil først og fremmest kræve dedikation til dansen, disciplin og samt et kæmpe “dansedrive”. 

Kompagniet bliver Dansestudiets flagskib, og det vil oftest være ungdomskompagniet, der får muligheden, når Dansestudiet skal ud og optræde. Derfor skal man også være villig til at investere meget tid på dansen.  

Et indgående kendskab til teknik indenfor ovenfor nævnte genre er en fordel. Det er et kriterie at man har danset min. 3 år, og at man er villig til sideløbende at danse 3 timer udover kompagniet, hver uge hos Dansestudiet. Der kan dog gøres undtagelser fra ovenstående krav i tilfælde af særligt talentfulde unge.

Ungdomskompagniet er ledet og vil blive undervist af Anne-Teresa og Lisbet, men der vil også være gæsteundervisere inde over i perioder.
19:00-20:00 46 Hip Hop 25+ I/II Anne-Teresa Njust Nøj /
Lisbeth K Nør
at-og-lisbet

Elsker du beats og har lyst til at prøve kræfter med hip hoppens bevægelser , så er dette holdet for dig.

I denne hip hop klasse har vi fokus på foundations (grundtrin). Vi nørder lækre trinkombinationer, der udfordre koordinationen og giver smil på læben. Her kommer Hip hop ”groovet” helt ind under huden samtidig med at stemningen er uhøjtidelig og løssluppen.

Klassen vil blive bygget op af en opvarmning, der indeholder grundtrin, så som grooves, footwork og isolationer og en styrke del.

I sidste del af klassen skal vi lave koreografier, med elementer af nogle af grundtrinene fra starten af timen. Men vi kommer også til at lege med hip hoppens forskellige dansegenre, så som eksperimental, lyrisk, girly, old-school og new-school hip hop.
Vi vil typisk arbejde med den samme koreografi over flere gange og slutter altid af med lidt stræk og en highfive.


OBS: HOLDET ER DESVÆRRE LUKKET FOR TILMELDINGER TIL EFTERÅRSSÆSONEN + PRØVETIMER
20:00-21:00 47 Relax & Restorativ Yoga 16+ Alle Lisbeth K. Nør
Portræt Lisbet

I denne yogaklasse skruer vi tempoet helt ned og har kun fokus på siddende og liggende stillinger. Første halvdel af klassen vil oftest være med simple siddende flows til at få skabt kontakt til kroppen og slå hjernen fra. Den sidste halvdel af timen fokuserer vi på den restorative yoga, der er genial til at få ro og hvile på nervesystemet, så kroppen kan restituere. Yogaformen giver mulighed for at give slip i mental og kropslig stress, hvilket gavner hele kroppen og alle dens processer. 

I restorativ yoga ligger man ca.5-15 min. i hver stilling. Ofte bruges der redskaber som puder, blokke, tæpper og bælter så man ligger så godt og støttet som muligt.

Denne klasse er den mest vidunderlige afslutning på en lang (danse)dag og er selvforkælelse på højt plan.
Fredag
08:00-09:00 48 Blid Yoga 16+ Alle Lisbeth K. Nør
Portræt Lisbet
Yogaklassen vil ofte starte med en kort meditation med fokus på åndedrættet, med henblik på at komme tilstede i kroppen. Tempoet er roligt og øvelserne er blide, så du kan forblive kropsbevidst i stillingerne. Du bliver guidet ind i, ofte siddende, nydelsesfulde flows og inviteres til at gøre dem til dine, i det tempo din krop har brug for at bevæge sig i. Klassen opfordrer til en indadvendt energi, hvor det ikke handler om hvordan du ser ud, men i stedet hvordan det føles i kroppen. Hvis du har skader eller har lyst til et modstykke til den oftest ekstroverte dans, så er dette klassen for dig.
09:00-10:00 49 Moderne Dans** 60+ Alle Lisbeth K. Nør
Portræt Lisbet

Klassen starter med en god opvarmning af hele kroppen, ofte inspireret af en improvisatorisk tilgang. I løbet af timen kommer vi til at udforske forskellige bevægelseskvaliteter, samt elementer fra moderne dansetekniknikker. 

Sidste del af klassen vil vi lave en simpel koreografi og timen afsluttes altid med en cool-down og stræk del. 

I denne klasse vil der altid opfordres til at deltageren tilpasser bevægelserne og øvelserne til egen krop. Derfor kan alle være med.
10:30-12:00 50 Street Jazz 16+ II/III Anne-Teresa Njust Høj
AT billede

Street Jazz indeholder elementer fra street dance (house, hip hop, floorwork osv.), blandet med traditionel jazzdans – og derfor vil musikken også være derefter.

Opvarmningen, over-gulv øvelserne og koreografierne vil både indeholde tekniske jazz bevægelser, så som drejninger, isolationer, hurtige trin, høje ben og spring, og hip hop basics (som f.eks footwork og grooves).

Street jazz er lækkert feminint, samtidig med at det også er råt og sjovt.

OBS: HOLDET ER DESVÆRRE LUKKET FOR FASTE TILMELDINGER TIL EFTERÅRSSÆSONEN, MEN DER ER MULIGHED FOR ENKELT KLASSER OG PRØVETIMER ALLE FREDAGE UNDTAGEN DEN FØRSTE FREDAG I HVER MÅNED
16:00-17:30 51 Fredags Dans*** 16+ II/III Vittoria Lasorella /
Joy Anna Hall /
Pernille Ahrenkiel /
Annika Ernst
fredags-dans
Denne klasse er en ”pop-up klasse”, med fire forskellige faste undervisere. Alle undervisere er uddannet moderne dansere og vil have fokus på forskellige moderne - teknikker og dansegenrer.
Klassen er en uforpligtende fredagsklassen, så du kan sagtens være med selvom du misser en gang eller fem, da hver gang vil være forskellig.
Fredags dans er for dig der gerne vil udfordres af forskellige dygtige undervisere og som gerne vil udvikles hurtigt, i forskellige moderne dansestile ved forskellige tilgange.
Her kort om de forskellige underviseres klasser på Fredags dans:

Joy Hall
Vi arbejder med den kreative moderne danseteknik, så vi opnår styrke, smidighed og kendskab til kroppens mange muligheder. Vi improviserer og udforsker vores bevægelseskvaliteter, og vi arbejder kreativt og udtryksfuldt, når vi skaber vores egne koreografier. Vi udtrykker os hver især på vores egne præmisser i et trygt fællesskab.

Annika Ernst
Denne klasse kan beskrives som en eksperimenterende moderne klasse, som består af en simpel, moderne opvarmning fuld af dynamik og sved på panden. Vi skal nørde teknik, og vi skal udfordre og udforske kroppens muligheder.
Størstedelen af klassen danser vi koreografi, fordyber os i bevægelserne, falder på halen, griner og eksperimenterer sammen.

Pernille Ahrenkiel
I denne klasse skal vi både arbejde med at få pulsen op og fordybe os i detaljen. Vi skal arbejde med musikalitet, tempo og historiefortælling gennem bevægelsen. Vi skal lære at se og turde blive set. Der skal være plads til at vokse og eksperimentere og grine! Klasserne vil også bestå af opvarmning, arbejde med åndedrættet, contemporary teknik/floorwork og koreografi. Klasserne vil variere i indhold, så du kan sagtens være med, selvom du ikke har deltaget før.

Vittoria Lasorella
I denne time skal vi danse en moderne dansestil, som henter inspiration fra Limón og release teknik blandet med en masse af Vittorias eget. Her er det især udtrykket, som er vigtigt, blandet med moderne tekniktræning. Vi skal gå i dybden med en del koreografi, så elsker du at danse meget i en klasse, er dette et godt bud. Det bliver sjovt og meget lærerigt.

Lørdag
10:00-11:00 52 Kreativ Dans-sammen 3-6 år +1 voksen Sophie Thostrup
Portræt Sofie

Kreativ Dans-sammen er et hold med fokus på, at være sammen som barn og voksen.
Klassen er først og fremmest med henblik på, at udvikle børnenes danseglæde, musikalitet og kropsforståelse og er for alle danselystne drenge og piger i alderen 3 til 6 år og én voksen, der også elsker at bevæge sig til musik. Den voksne skal være klar på at hjælpe og støtte barnet i undervisningen, samt selv at danse med. Det behøves ikke at være den samme voksen, der er med hver gang.

Igennem leg og kreativ bevægelse læres der danse og teknikker inden for forskellige stilarte fra blandt andet moderne dans, hip hop, jazz og ballet. Til hver klasse vil der være danse der går igen, bevægelse over gulv, velkendte danselege og et stort fokus på tryghed på dansegulvet.
11:00-12:00 54 Afrofusion 25+ I Eliza Boye Mouritsen
Portræt Eliza

På dette hold blander vi moderne dans og traditionelle genrer, som har rødder i vest- og centralafrikanske lande. Vi henter også inspiration fra Sydafrika og afrocubanske danse. Resultatet er et mangefacetteret udtryk, som emmer af energi, charme og humor! 

Vi skal blandt andet udforske vores kroppe i hurtig footwork og markerede torso- og hoftebevægelser i mødet med store, eksplosive og yndefulde bevægelser. Vi arbejder i dybden med teknikken, sætter trinene sammen i koreografier og slår os løs i dansen! Musikken består af (afro)house, r’n'b og masser af afrobeat – samt et væld af andre groovy, afrikanske genrer. 

Afrofusion sætter hele din krop i bevægelse og gør dig glad i låget.
12:00-13:00 55 Afrofusion 16+ II/III Eliza Boye Mouritzen
Portræt Eliza

På dette hold blander vi moderne dans og traditionelle genrer, som har rødder i vest- og centralafrikanske lande. Vi henter også inspiration fra Sydafrika og afrocubanske danse. Sydafrika og afrocubanske danse. Resultatet er et mangefacetteret udtryk, som emmer af energi, charme og humor! 

Vi skal blandt andet udforske vores kroppe i hurtig footwork og markerede torso- og hoftebevægelser i mødet med store, eksplosive og yndefulde bevægelser. Vi  arbejder i dybden med teknikken, sætter trinene sammen i koreografier og slår os løs i dansen! Musikken består af (afro)house, r’n'b og masser af afrobeat – samt et væld af andre groovy, afrikanske genrer. 

Afrofusion sætter hele din krop i bevægelse og gør dig glad i låget.

* Særligt tilrettelagt forløb kræver tilmelding
** Opstart januar 2021
*** Skiftende undervisere

I: Begynder
II: Letøvet
III: Øvet

Hent skemaet som pdf