Fredags Dans

Denne klasse er en ”pop-up klasse”, med fire forskellige faste undervisere. Alle undervisere er uddannet moderne dansere og vil have fokus på forskellige moderne – teknikker og dansegenrer.
Klassen er en uforpligtende fredagsklassen, så du kan sagtens være med selvom du misser en gang eller fem, da hver gang vil være forskellig.
Fredags dans er for dig der gerne vil udfordres af forskellige dygtige undervisere og som gerne vil udvikles hurtigt, i forskellige moderne dansestile ved forskellige tilgange.
Her fortæller nogle af underviserne kort hvordan de vil undervise Fredags danseklasse:

Pernille Ahrenkiel
I denne klasse skal vi både arbejde med at få pulsen op og fordybe os i detaljen. Vi skal arbejde med musikalitet, tempo og historiefortælling gennem bevægelsen. Vi skal lære at se og turde blive set. Der skal være plads til at vokse og eksperimentere og grine!

Klasserne vil også bestå af opvarmning, arbejde med åndedrættet, contemporary teknik/floorwork og koreografi. Klasserne vil variere i indhold, så du kan sagtens være med, selvom du ikke har deltaget før.

 

Jesper Holm Hermansen 
Jesper underviser i Horton teknik. Horton var blandt de første moderne teknikker, og hører til i grundstenene hos det verdenskendte dansekompagni Alvin Ailey American Dance Theater.Teknikken indebærer lange linjer, balance, styrke, spring og meget mere, og er et solidt fundament for den moderne danser.

Du behøver ikke have foregående kendskab til Horton teknikken for at være med, men Jesper vil sørge for at garvede Horton dansere også bliver udfordret. Klassen afsluttes med koreografi, hvor de lærte dele fra opvarmningen inkorporeres.

 

Sarah Holm Hermansen 
I Sarahs klasse vil du blive præsenteret for flere forskellige elementer inden for den moderne dans. Målet er at give elever, der tager et bredt udvalg af moderne klasser, muligheden for at forene det hele. Således vil du i denne klasse både møde elementer fra f.eks. Horton, floorwork og improvisation. I første del af klassen vil vi lave øvelser, hvorefter vi til sidst vil fusionere det hele i en koreografi.For at deltage i denne klasse, er det en fordel at have et bredt kendskab til moderne dans, men det er ikke nødvendigt.

 

Anne-Sofie Pi Østergaard
Til fredagsdans med Anne-Sofie inkorporeres en bred vifte af moderne stilarter såsom Cunningham, Release, Flying Low, Counter technique og meget mere. Klasserne varierer fra gang til gang; Nogle gange går vi i dybden med teknik, hvor vi laver øvelser, over-gulv og koreografi. Andre gange undervises der i improvisation, fysisk teater, partner work eller andet. Det vigtigste er at vi skal danse sammen, lege, grine, nørde og give slip.

 

Hvis du endnu ikke har prøvet kræfter med forskellige klasser indenfor moderne dans, er det også muligt at bruge denne time som en appetizer. Når du har fundet ud af hvilket område, som du synes er mest interessant, kan Dansestudiets receptionister hjælpe dig med at finde frem til de moderne klasser i skemaet, der passer med din interesse. 

Fredags Dans

FREDAG
16:00 - 17:30