headturn-1210

Modern

No artist is ahead of his time. He is his time;
it is just that others are behind the times.
Martha Graham

Modern dance

Modern dance startede som en reaktion mod den bundne klassiske ballet. Inspirationen var at danse frit og stærkt uden ballettens fine sirlighed og dens høje krav til den perfekte krop. I modsætning til i ballet, danser man i modern dance barfodet og gør i høj grad brug af torsoen. Ballet og modern dance har dog stadig meget tilfælles teknisk. 
Påklædning: Vi anbefaler stramtsiddende tøj, bare fødder og 
opsat hår. 

Modern med Sarah

Sarah underviser med udgangspunkt i Horton-teknikken, men klassen består samtidig af elementer fra andre teknikker inden for modern dance. Opvarmningen starter med en rolig pre-warm up med fokus på vejrtrækning, efterfulgt af klassiske Horton-øvelser som flat backs, laterals og leg swings. Der vil også blive gjort bekendtskab med Horton-teknikkens Preludes og Fortifications. Efterfølgende vil klassen fortsætte med teknik og trin over gulv, og til slut en koreografi, der inkluderer elementer fra den øvede teknik.

Modern/Contemporary med Jesper

Jespers klasser bærer præg af højt tempo med gulvarbejde samt akrobatiske elementer. Du vil blive vendt på hovedet, springe højt og lære bevægelser, som du ikke før troede var muligt. Klasserne vil være med fokus på floor-work og akrobatiske øvelser, som i slutningen  bringes i samspil med koreografi.

Modern/Contemporary med Susanne

Susanne underviser med udgangspunkt i teknikkerne Horton og Límon. Klassen starter med pre-warm up, body rolls, flatbacks og swings. Herefter mere krævende øvelser, sammensætninger over gulv og dansekombinationer. Der arbejdes i hele klassen med flow, dynamik, fokus, vejrtrækning og energi.

Alle er velkomne, men et vist kendskab til din krop og en vilje til at arbejde, er en forudsætning.

Klassen er ikke bundet til nogen speciel musikstil, men der vil oftest blive brugt instrumentalmusik. 

Modern med Annika

Annika underviser i Graham, som er en af de tidligste grundlagte teknikker indenfor Modern Dance.